Author Topic: [XP] ACE Status System  (Read 5482 times)

Offline bigace

  • Transcended Spirit
  • ***
  • Posts: 211
  • LV: 16
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Bigace Scripting World
[XP] ACE Status System
« on: February 10, 2013, 09:29:11 AM »
ACE Status System
Authors: Bigace360
Version: 2.06
Type: ACMS
Key Term: Menu Add-on

Introduction
The status menu doesn’t appear to help much at all in the default RPG Maker XP scripts. This script changes the status screen completely to something the player can interact with more and be able to view actor data with more clarity.


Screenshots
(click to show/hide)


Script



Instructions
Inside the script in the first comment.



Compatibility
Requires Scene_Base

There is a high possiblity that any script that rewrites Scene_Status will have conflicts with this Engine. Scripts that may conflict with this Engine are stated in the comments in the "SECTIONS" and "Script Conflicts and Compatability".

Here is a list of the currently supported scripts that work with this menu script:

Credits and Thanks

  • Bigace360, for the script.

Author’s Notes
This system can still grow, if anyone has any ideals to add to it don’t hesitate to ask. However remember that your ideal might not make it.
« Last Edit: February 10, 2013, 08:35:23 PM by bigace »


Use Dropbox to upload your files. Much simpler than other upload sites, you can simply place a folder on your desktop that will sync with your DropBox account.

Offline MOAL

  • Awakened Visionist
  • **
  • Posts: 60
  • LV: 1
    • View Profile
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #1 on: February 10, 2013, 01:47:20 PM »
I think it would be nice if it had a button configuration area within the script like in Blizz-ABS. But good job on the script, it's pretty good. :) Oh, by the way, that link you gave leads to your Option Scene instead of the Status Screen.

Offline bigace

  • Transcended Spirit
  • ***
  • Posts: 211
  • LV: 16
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Bigace Scripting World
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #2 on: February 10, 2013, 08:36:32 PM »
I think it would be nice if it had a button configuration area within the script like in Blizz-ABS. But good job on the script, it's pretty good. :) Oh, by the way, that link you gave leads to your Option Scene instead of the Status Screen.

I've never really used Blizz-ABS, so I don't know what your talking about  :???: . Also don't know how that happened but the link is fixed.


Use Dropbox to upload your files. Much simpler than other upload sites, you can simply place a folder on your desktop that will sync with your DropBox account.

Offline MOAL

  • Awakened Visionist
  • **
  • Posts: 60
  • LV: 1
    • View Profile
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #3 on: February 15, 2013, 05:52:30 PM »
I mean like this part of the Blizz-ABS script, but I think that would probably be tedious :P
(click to show/hide)


Offline bigace

  • Transcended Spirit
  • ***
  • Posts: 211
  • LV: 16
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Bigace Scripting World
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #4 on: February 16, 2013, 07:13:26 AM »
Oh you mean something that allows you to choose which button inputs the player can use during game play?


Use Dropbox to upload your files. Much simpler than other upload sites, you can simply place a folder on your desktop that will sync with your DropBox account.

Offline MOAL

  • Awakened Visionist
  • **
  • Posts: 60
  • LV: 1
    • View Profile
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #5 on: February 16, 2013, 04:45:54 PM »
Yeah, that's what I mean.

Offline ThallionDarkshine

  • Ethereal Devastator
  • ****
  • Posts: 268
  • LV: 55
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #6 on: February 16, 2013, 05:48:22 PM »
I don't think that that would really go with this script. You can't just take some unrelated feature and throw it into a status system.

Offline bigace

  • Transcended Spirit
  • ***
  • Posts: 211
  • LV: 16
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Bigace Scripting World
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #7 on: February 16, 2013, 07:50:11 PM »
Oh I wasn't, I was just answering his question. I have all planned add-ons already, I just haven't codded them and this is not one of them. Sorry MOAL, but Thallion is right this feature is not needed.


Use Dropbox to upload your files. Much simpler than other upload sites, you can simply place a folder on your desktop that will sync with your DropBox account.

Offline MOAL

  • Awakened Visionist
  • **
  • Posts: 60
  • LV: 1
    • View Profile
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #8 on: February 16, 2013, 09:51:03 PM »
No worries :) I understand

Najee15

  • Guest
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #9 on: March 17, 2013, 05:51:20 PM »
Um Im having a problem with the status menu. When I select commands such as equip, status and arrange where you need to select a character, whenever I scroll down through my characters the selection on the command scrolls down as well sp if I scroll to my second character the selection on Status scrolls down to Save and if I scroll to my third it scrolls down to End Game.

The first character


The second character



Offline bigace

  • Transcended Spirit
  • ***
  • Posts: 211
  • LV: 16
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Bigace Scripting World
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #10 on: March 19, 2013, 12:58:19 AM »
Okay, I'll take a look after I've taken my exam tomorrow. Before i look, did you test this in a new project, if it doesn't happen then it's possible a script your using, but I'll take a look anyways tomorrow.


Use Dropbox to upload your files. Much simpler than other upload sites, you can simply place a folder on your desktop that will sync with your DropBox account.

Offline KK20

  • Master Scripter Fixer
  • Global Moderator
  • Guardian of Chaos
  • ****
  • Posts: 3043
  • LV: 372
  • Gender: Male
  • Bringer of Salt
    • View Profile
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #11 on: March 19, 2013, 01:12:20 AM »
I can confirm that it still occurs. It's really just a matter of active= set to true/false at the appropriate times.



Other Projects
RPG Maker XP AceUpgrade RMXP to RMVXA performance!
XPA TilemapTilemap rewrite with many features, including custom resolution!


NNID: KK20-CP
Discord: KK20 Tyler#8901
Join the CP Discord Server

Offline bigace

  • Transcended Spirit
  • ***
  • Posts: 211
  • LV: 16
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Bigace Scripting World
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #12 on: March 25, 2013, 02:43:54 AM »
I guess I'll have to put it in a new project as none of that you have explained is happening.  :???:

Okay never mind I see what the issue is it's in Window_Selectable. In my project I for some reason have two versions and I submitted the version that still had the cursor_movable? un-updated. Try redownloading and tell me what happens.
« Last Edit: March 25, 2013, 02:58:52 AM by bigace »


Use Dropbox to upload your files. Much simpler than other upload sites, you can simply place a folder on your desktop that will sync with your DropBox account.

Najee15

  • Guest
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #13 on: March 26, 2013, 01:01:24 AM »
Alright now its working fine thanks for the assist  :bow:  Your scripting knowledge deserves to be notified.

Offline bigace

  • Transcended Spirit
  • ***
  • Posts: 211
  • LV: 16
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Bigace Scripting World
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #14 on: March 27, 2013, 05:12:34 AM »
Your welcome, glad I could help. 8)


Use Dropbox to upload your files. Much simpler than other upload sites, you can simply place a folder on your desktop that will sync with your DropBox account.

Offline KK20

  • Master Scripter Fixer
  • Global Moderator
  • Guardian of Chaos
  • ****
  • Posts: 3043
  • LV: 372
  • Gender: Male
  • Bringer of Salt
    • View Profile
Re: [XP] ACE Status System
« Reply #15 on: November 15, 2013, 11:52:36 PM »
While browsing Youtube, I somehow came upon this video of one of Yanfly's scripts. At 2:12, the status scene looks EXACTLY the same as this script's. And it's not just this script--that Formation scene also looked a lot like something you were working on back then.

I think you should at least mention the scripter's name that you copied the design from in your scripts. Maybe not credit them, but say "Design influenced by ___" or something along the lines of that.



Other Projects
RPG Maker XP AceUpgrade RMXP to RMVXA performance!
XPA TilemapTilemap rewrite with many features, including custom resolution!


NNID: KK20-CP
Discord: KK20 Tyler#8901
Join the CP Discord Server