Author Topic: [XP] Skill Shop  (Read 16302 times)

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6593
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
[XP] Skill Shop
« on: June 07, 2009, 12:32:20 PM »
Skill Shop
Authors: game_guy
Version: 2.2
Type: Skill Buying Script
Key Term: Custom Shop System

Introduction

What this script does is act as a shop but sells skills instead that you can teach to your party members.

Features

  • Sells Skills to teach Actors
  • Make it any actor can learn any skill
  • Make skills class specific
  • Easy to configure then most skill shops I've seen
  • Now skills can be level specific
  • Sort skills in 6 different ways

Screenshots

(click to show/hide)

Demo

MediaFire

Script


(click to show/hide)

Instructions

In the script

Compatibility

Not tested with SDK. Wont work with other skill shop scripts

Credits and Thanks

  • game_guy ~ For making it
  • Hellfire Dragon ~ Requesting a cool sorting feature
  • Blizzard ~ Stormtronics CMS's Item sorting option
  • dylanf3 ~ Requesting price sorting option

Author's Notes

Give credits and enjoy!
« Last Edit: February 18, 2013, 08:49:30 PM by KK20 »

Offline Sally

  • Sallygirl :P
  • Chaos User
  • ******
  • Posts: 1283
  • LV: 12
  • Gender: Female
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #1 on: June 08, 2009, 02:13:47 AM »
awsome!! this is very good,

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6593
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #2 on: June 11, 2009, 04:18:32 AM »
Anyone else like this script?

Online Blizzard

  • This sexy
  • Administrator
  • has over 9000 posts
  • *****
  • Posts: 19776
  • LV: 636
  • Gender: Male
  • Ok.
    • View Profile
    • You're already on it. (-_-')
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #3 on: June 11, 2009, 11:01:17 AM »
Put up a screenshot. xD
Check out Daygames and our games:

King of Booze      Star Doge      Pet Bots
Drinking Game for Android      Star Doge for Android
Drinking Game for iOS      Star Doge for iOS      Pet Bots for iOS
Drinking Game for PC      Star Doge for PC
Drinking Game for OUYA           


Quote from: winkio
I do not speak to bricks, either as individuals or in wall form.

Quote from: Barney Stinson
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6593
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #4 on: June 11, 2009, 05:51:13 PM »
Oh yea huh xD

Ok here's some I completely forgot about adding them...sorry guys :(
(click to show/hide)

Offline Holyrapid

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 750
  • LV: 0
  • Gender: Male
  • Credit to FreshL on Deviantart
    • View Profile
    • My new Youtube channel!
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #5 on: July 10, 2009, 11:07:17 AM »
Is there a way to show in the level that is required for the skill, in the shop window?
I mean like this:
Description of skill
Skill Name       Lvl needed     Price
or something like this anyway. Or does it allready display that?

Offline winkio

  • Epiq
  • Administrator
  • Guardian of Chaos
  • *****
  • Posts: 4510
  • LV: 198
  • Gender: Male
  • I am lying.
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #6 on: July 11, 2009, 04:13:03 PM »
An all around useful script :)

Offline Jackolas

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 500
  • LV: 31
  • Gender: Male
  • Its just me
    • View Profile
    • My Clan
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #7 on: July 11, 2009, 07:43:07 PM »
Great script... only found 1 (i think really big) problem

when you bought a skill for a character you will see 3 selectable windows (the white boxes) at the same time
its really hard to see what 1 you are controlling

for example:
which 1 am I controlling atm:
(click to show/hide)
awnser:
(click to show/hide)

the way to do it is:
show 1 cursor in total when your in the top menu
show only 2 cursors when your in the skill select menu
and only show 3 cursors when your controlling the window what char should learn a skill
« Last Edit: July 11, 2009, 07:46:03 PM by Jackolas »

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6593
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #8 on: July 11, 2009, 08:00:39 PM »
see the one you're controlling is blinking if you want I'll set it so the windows that arent active the index will be -1

Offline Jackolas

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 500
  • LV: 31
  • Gender: Male
  • Its just me
    • View Profile
    • My Clan
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #9 on: July 11, 2009, 08:07:57 PM »
i know the 1 blinking is the 1 your controlling.. but I'm afraid a lot of peep will get confused. (even I got confused)
this problem is the only reason why i'm not switching to this skill shop

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6593
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #10 on: July 11, 2009, 08:30:33 PM »
there updated see if thats how you want it?

Offline Jackolas

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 500
  • LV: 31
  • Gender: Male
  • Its just me
    • View Profile
    • My Clan
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #11 on: July 11, 2009, 08:41:29 PM »
there is a bug
when you learned a skill to character and press esc and select learn again the cursor is gone and you can't select anything anymore

but nvm my request.. I don't want to waist your time for little things like this. I will stick with my own script I have.

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6593
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #12 on: July 11, 2009, 08:57:19 PM »
check to see if its fixed now

Offline dylanf3

  • Awakened Visionist
  • **
  • Posts: 58
  • LV: -1
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #13 on: July 11, 2009, 09:05:24 PM »
I have some skills, i dont want to be bought, how can i do that?

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6593
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #14 on: July 11, 2009, 09:08:16 PM »
dont include the skills when you call the skillshop you call it this way

SkillShop.new([skills])

example
SkillShop.new([1, 2, 3, 4])
would sell skills 1-4

Offline Jackolas

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 500
  • LV: 31
  • Gender: Male
  • Its just me
    • View Profile
    • My Clan
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #15 on: July 11, 2009, 09:29:35 PM »
the bug is fixed...

but think u misunderstand me :S

the top window was not really of my consurn
it the most right window where u select the actor after you bought the skill.
if you buy a skill and selected the actor who learns it i would love to see the actor select window cursor been hidden until u buy the next skill

Offline dylanf3

  • Awakened Visionist
  • **
  • Posts: 58
  • LV: -1
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #16 on: July 11, 2009, 09:59:37 PM »
But if i do that, i cant get to skill no. 57.....
Isnt there a way to sell all excluding no. 58 and 59?

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6593
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #17 on: July 11, 2009, 10:35:23 PM »
@dylan you do this

SkillShop.new([1, 2, 3, 4, 57, 89])

Just put any skill id's in there or do these


Offline Hellfire Dragon

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 768
  • LV: 24
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #18 on: July 25, 2009, 05:17:23 PM »
Hey G_G, is there a way to make a shop sell all skills without having to list every skill ID?

TheBlob

  • Guest
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #19 on: July 25, 2009, 05:31:43 PM »
Okay so I decided to try this out and ran into a strange problem that is almost certainly my doing.

First, I used the script and set up 9 skills just to test them out. Then, I called the script to run the item shop and discovered there was no text. No skills names, no "Learn" and "Exit", and no character names. I figured I did something wrong in my configuring, so I made a new game which just called the script without any editing whatsoever, and got the same result:



Any advice or help to fix it?