Author Topic: [XP] Skill Shop  (Read 18532 times)

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6585
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
[XP] Skill Shop
« on: June 07, 2009, 12:32:20 PM »
Skill Shop
Authors: game_guy
Version: 2.2
Type: Skill Buying Script
Key Term: Custom Shop System

Introduction

What this script does is act as a shop but sells skills instead that you can teach to your party members.

Features

  • Sells Skills to teach Actors
  • Make it any actor can learn any skill
  • Make skills class specific
  • Easy to configure then most skill shops I've seen
  • Now skills can be level specific
  • Sort skills in 6 different ways

Screenshots

(click to show/hide)

Demo

MediaFire

Script


(click to show/hide)

Instructions

In the script

Compatibility

Not tested with SDK. Wont work with other skill shop scripts

Credits and Thanks

  • game_guy ~ For making it
  • Hellfire Dragon ~ Requesting a cool sorting feature
  • Blizzard ~ Stormtronics CMS's Item sorting option
  • dylanf3 ~ Requesting price sorting option

Author's Notes

Give credits and enjoy!
« Last Edit: February 18, 2013, 08:49:30 PM by KK20 »

Offline Sally

  • Sallygirl :P
  • Chaos User
  • ******
  • Posts: 1283
  • LV: 12
  • Gender: Female
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #1 on: June 08, 2009, 02:13:47 AM »
awsome!! this is very good,

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6585
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #2 on: June 11, 2009, 04:18:32 AM »
Anyone else like this script?

Offline Blizzard

  • This sexy
  • Administrator
  • has over 9000 posts
  • *****
  • Posts: 19903
  • LV: 642
  • Gender: Male
  • Magic midgets.
    • View Profile
    • You're already on it. (-_-')
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #3 on: June 11, 2009, 11:01:17 AM »
Put up a screenshot. xD
Check out Daygames and our games:

King of Booze      King of Booze: Never Ever      Pet Bots
Drinking Game for Android      Never have I ever for Android      Pet Bots for Android
Drinking Game for iOS      Never have I ever for iOS      Pet Bots for iOS
Drinking Game on Steam


Quote from: winkio
I do not speak to bricks, either as individuals or in wall form.

Quote from: Barney Stinson
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6585
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #4 on: June 11, 2009, 05:51:13 PM »
Oh yea huh xD

Ok here's some I completely forgot about adding them...sorry guys :(
(click to show/hide)

Offline Holyrapid

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 749
  • LV: 0
  • Gender: Male
  • Credit to FreshL on Deviantart
    • View Profile
    • My new Youtube channel!
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #5 on: July 10, 2009, 11:07:17 AM »
Is there a way to show in the level that is required for the skill, in the shop window?
I mean like this:
Description of skill
Skill Name       Lvl needed     Price
or something like this anyway. Or does it allready display that?

Offline winkio

  • Epiq
  • Administrator
  • Guardian of Chaos
  • *****
  • Posts: 4506
  • LV: 199
  • Gender: Male
  • I am lying.
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #6 on: July 11, 2009, 04:13:03 PM »
An all around useful script :)

Offline Jackolas

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 500
  • LV: 31
  • Gender: Male
  • Its just me
    • View Profile
    • My Clan
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #7 on: July 11, 2009, 07:43:07 PM »
Great script... only found 1 (i think really big) problem

when you bought a skill for a character you will see 3 selectable windows (the white boxes) at the same time
its really hard to see what 1 you are controlling

for example:
which 1 am I controlling atm:
(click to show/hide)
awnser:
(click to show/hide)

the way to do it is:
show 1 cursor in total when your in the top menu
show only 2 cursors when your in the skill select menu
and only show 3 cursors when your controlling the window what char should learn a skill
« Last Edit: July 11, 2009, 07:46:03 PM by Jackolas »

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6585
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #8 on: July 11, 2009, 08:00:39 PM »
see the one you're controlling is blinking if you want I'll set it so the windows that arent active the index will be -1

Offline Jackolas

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 500
  • LV: 31
  • Gender: Male
  • Its just me
    • View Profile
    • My Clan
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #9 on: July 11, 2009, 08:07:57 PM »
i know the 1 blinking is the 1 your controlling.. but I'm afraid a lot of peep will get confused. (even I got confused)
this problem is the only reason why i'm not switching to this skill shop

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6585
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #10 on: July 11, 2009, 08:30:33 PM »
there updated see if thats how you want it?

Offline Jackolas

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 500
  • LV: 31
  • Gender: Male
  • Its just me
    • View Profile
    • My Clan
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #11 on: July 11, 2009, 08:41:29 PM »
there is a bug
when you learned a skill to character and press esc and select learn again the cursor is gone and you can't select anything anymore

but nvm my request.. I don't want to waist your time for little things like this. I will stick with my own script I have.

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6585
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #12 on: July 11, 2009, 08:57:19 PM »
check to see if its fixed now

Offline dylanf3

  • Awakened Visionist
  • **
  • Posts: 58
  • LV: -1
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #13 on: July 11, 2009, 09:05:24 PM »
I have some skills, i dont want to be bought, how can i do that?

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6585
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #14 on: July 11, 2009, 09:08:16 PM »
dont include the skills when you call the skillshop you call it this way

SkillShop.new([skills])

example
SkillShop.new([1, 2, 3, 4])
would sell skills 1-4

Offline Jackolas

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 500
  • LV: 31
  • Gender: Male
  • Its just me
    • View Profile
    • My Clan
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #15 on: July 11, 2009, 09:29:35 PM »
the bug is fixed...

but think u misunderstand me :S

the top window was not really of my consurn
it the most right window where u select the actor after you bought the skill.
if you buy a skill and selected the actor who learns it i would love to see the actor select window cursor been hidden until u buy the next skill

Offline dylanf3

  • Awakened Visionist
  • **
  • Posts: 58
  • LV: -1
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #16 on: July 11, 2009, 09:59:37 PM »
But if i do that, i cant get to skill no. 57.....
Isnt there a way to sell all excluding no. 58 and 59?

Offline G_G

  • Green Gmod Game_Guy AKA G4 AKA hyper-G AKA G-force
  • Global Moderator
  • Chaos Ultimate
  • ****
  • Posts: 6585
  • LV: 407
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #17 on: July 11, 2009, 10:35:23 PM »
@dylan you do this

SkillShop.new([1, 2, 3, 4, 57, 89])

Just put any skill id's in there or do these


Offline Hellfire Dragon

  • Astral Trancist
  • *****
  • Posts: 768
  • LV: 24
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #18 on: July 25, 2009, 05:17:23 PM »
Hey G_G, is there a way to make a shop sell all skills without having to list every skill ID?

TheBlob

  • Guest
Re: [XP] Skill Shop
« Reply #19 on: July 25, 2009, 05:31:43 PM »
Okay so I decided to try this out and ran into a strange problem that is almost certainly my doing.

First, I used the script and set up 9 skills just to test them out. Then, I called the script to run the item shop and discovered there was no text. No skills names, no "Learn" and "Exit", and no character names. I figured I did something wrong in my configuring, so I made a new game which just called the script without any editing whatsoever, and got the same result:



Any advice or help to fix it?